Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ψητό Kunefe στυλ Hatay

Πώς να φτιάξετε το Hatay Roasted Kunefe;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Το πιο ιδιαίτερο γλυκό που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρεται το Hatay είναι αναμφίβολα το künefe.

Αν και συνήθως μαγειρεύουμε το ταψί στο μπάρμπεκιου, μπορεί να γίνει και στο φούρνο, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε.

Αν προσέξεις τις συμβουλές που θα δώσω, μπορείς να πιάσεις την ίδια γεύση και στο ψήσιμο στο φούρνο.

Πάμε στην κατασκευή ❤

  1. Ξεκινάμε με σερμπέτι. Ζάχαρη και νερό βάζουμε σε μια κατσαρόλα, αφού βράσουν για 15 λεπτά, προσθέτουμε λεμόνι. Αφού βράσει για άλλα 5 λεπτά, το σβήνουμε, το μεταφέρουμε σε άλλο δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σορμπέ πρέπει να είναι εντελώς κρύο. Για ένα τραγανό κουνεφέ, το γλυκό ζεστό σερμπέ πρέπει να είναι κρύο.
  2. Αν δεν είναι ψιλοκομμένο το κανταΐφι μας, το ψιλοκόβουμε. Το βούτυρο λιώνει στο τηγάνι και περιχύνεται με τα ψιλοκομμένα κανταΐφ.
  3. Όλα τα κανταΐφ πρέπει να αναμειχθούν καλά με το λάδι. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα κανταΐφ θα έχουν ομοιόμορφο χρώμα όταν μαγειρεύονται.
  4. Το μισό κανταΐφι απλώνεται κάτω από το ταψί για να ψηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κενό και πιέζεται σφιχτά με το χέρι. Το τυρί τρίβεται και απλώνεται ομοιόμορφα στο κανταΐφ.
  5. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε εδώ είναι να μην απλώσετε το τυρί μέχρι την άκρη, να αφήσετε ένα κενό 1 δάχτυλο. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην κολλάει το κανταΐφ στο πλάι του δίσκου όταν λιώνει το τυρί. Έτσι, το επιδόρπιο μπορεί να κοπεί σε φέτες χωρίς να καταρρέει.
  6. Πιέζεται και το τυρί, το υπόλοιπο κανταΐφ ξαναπατάμε απλώνοντάς το καλά. Η φάση μαγειρέματος εξαρτάται από εσάς.
  7. Αν είναι να ψηθεί στο φούρνο, ψήνεται σε προθερμασμένο αέρα στους 170 βαθμούς ανάποδα μέχρι να ροδίσει και να χυθεί χλιαρό σιρόπι μόλις βγει η πρώτη φωτιά. Αφού περιμένουμε για 2-3 λεπτά, κόβεται σε φέτες και σερβίρεται.
  8. Αν πρόκειται να ψηθεί στη χόβολη, το ταψί κρατιέται με μια πετσέτα και ψήνεται αργά γυρίζοντας. Εννοείται ότι ψήνεται από τη συρρίκνωση του künefe στο δίσκο. Το künefe γυρίζεται ανάποδα σε μεγαλύτερο δίσκο. Παίρνουμε ψίχουλα κανταΐφ από το ταψί που μαγειρέψαμε με τη βοήθεια χαρτοπετσετών, λαδώνουμε το ταψί και το κουνεφέ που έχουμε αναποδογυρίσει μεταφέρεται στο ταψί και η διαδικασία μαγειρέματος συνεχίζεται.
  9. Το γλυκό, που ψήνεται από την άλλη πλευρά, το βγάζουμε από τη φωτιά για 10-15 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το σιρόπι όταν βγει η φωτιά. Μετά από λίγα λεπτά κόβεται σε φέτες και σερβίρεται. Σας προτείνω οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη γεύση που δημιουργεί μια πανδαισία στον ουρανίσκο.

Καλή επιτυχία σε όσους θα το δοκιμάσουν ????????????.

Συνταγή ψητού Kunefe στυλ Hatay με φωτογραφία

Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay
Ψητό Kunefe στυλ Hatay

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button